- دبيرکل سازمان ملل: اعتياد به زغال سنگ و نفت را ترک کنيم
به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ايسنا، آنتونيو گوترش، دبيرکل سازمان ملل در سخنراني افتتاحيه بيستوپنجمين کنفرانس جهاني آب و هوايي در مادريد، دولتها را به سرعت عمل در اجراي اهداف زيست محيطي فراخواند و يادآور شد: اگر سريعا شيوههاي زيستمان را تغيير ندهيم، اصل زندگي را به خطر انداختهايم.
گوترش تاکيد کرد که بشر بايد بين ابراز اميدواري و حفاظت عملي از اقليم، يکي را انتخاب کند.
او با اشاره به گرمايش فزاينده و دور از انتظار زمين پرسيد که آيا ميخواهيم به عنوان نسلي در يادها بمانيم که وقتي زمين در حال شعلهور شدن بود، چشمهايش را بست؟
او گفت: ميليونها نفر در دنيا خواستار تدبيري در اين زمينه هستند و ما بايد نشان دهيم که عزم خود را براي پايان دادن به جنگ عليه طبيعت جزم کردهايم.
دبيرکل سازمان ملل ضمن ابراز تاسف از اينکه بشريت، آگاهانه ايستمها را با استفاده از سوختهاي فسيلي نابود ميکند، متذکر شد: يا بايد اعتياد به زغال سنگ و نفت را ترک کنيم يا همه تلاشها بيهوده خواهند بود.
گوترش در اين سخنراني کشورهايي را مورد خطاب قرار داد که بالاترين ميزان انتشار گازهاي گلخانهاي را دارند و از آنها خواست زود بجنبند.
وي خاطرنشان کرد: آنچه مرا نوميد ميکند، کندي تغييرات و اقدامات است؛ به خصوص که ما در حال حاضر فناوريها و ابزارهاي لازم براي اين امر را هم داريم. با وجود همه وعدهها، در 10 سال گذشته ميانگين گازهاي گلخانهاي منتشر شده که موجب صدمات اقليمي ميشوند، سالي 1.5 درصد افزايش داشته است.
سازمانهاي امدادي پيش از شروع کنفرانس اقليمي سازمان ملل، زنگ خطري را به صدا در آورده و گفته بودند که فجايع آب و هوايي ميتواند به آوارگي ميليونها نفر و به بهاي جان انسانها تمام شود.
برآورد شده که کنفرانس اقليمي سازمان ملل در مادريد دست کم 29 هزار شرکتکننده از 20 کشور جهان داشته باشد. در اين کنفرانس علاوه بر وزيران، نخستوزيران و روساي جمهور دولتهاي مختلف، گرتا تونبرگ، کنشگر زيست محيطي از سوئد هم حضور خواهد داشت.
اين نشست که رياست آن را وزير محيط زيست شيلي بر عهده دارد، 12 روز طول ميکشد. ميزباني شيلي به دليل ناآراميهاي اجتماعي در اين کشور لغو شد و اسپانيا برگزاري نشست را بر عهده گرفت.
يکي از مهمترين مباحث اين نشست، موضوع کمک به کشورهاي در حال توسعه براي مقابله با خسارات ناشي از تغييرات آب و هوايي و نيز تعيين مقررات مشخص براي اجرايي کردن توافقنامه پاريس است.
سازمانهاي زيست محيطي اصرار دارند که در مادريد، کشورهاي عضو اتحاديه اروپا و عاملان اصلي انتشار گازهاي گلخانهاي به اهداف حفاظت از اقليم متعهد و مم شوند.
درباره این سایت